Rosius, Belgian Rockets en speerwerpsensatie Herman komen naar 44ste KBC Nacht

Golazo
Golazo

Op zaterdag 15 juli vindt in Stadion De Veen in Heusden-Zolder de 44ste editie van de KBC Nacht plaats. Met Rani Rosius komt de snelste vrouw van België in actie, zowel individueel als met de Belgian Rockets. Ook speerwerpsensatie Timothy Herman en de Australische Nina Kennedy, vorig jaar winnares van de Diamond League in het polsstokspringen, zullen van de partij zijn. Wie van een topatletiekavond met deze en nog veel meer Belgische en internationale sterren wil komen genieten, kan online gratis een ticket reserveren.

Rani Rosius is al jarenlang de publiekslieveling in Heusden-Zolder. De 23-jarige Genkse is niet alleen de snelste vrouw van Limburg, maar ook de snelste vrouw van het land. De jongste drie jaar kroonde ze zich telkens tot Belgisch kampioene op de 100 meter. Ook dit jaar is Rosius in goede doen. Op 27 mei scherpte ze haar persoonlijk record aan tot 11.20. Twee weken voor het BK 2023 wil Rosius op de KBC Nacht tonen dat ze klaar is voor een vierde nationale titel op rij.

De toeschouwers in Heusden-Zolder mogen zich op nog meer sprintgeweld verheugen, want ook voor de mannen staat er een 100 meter op het programma en voor de vrouwen staat er ook nog een 4×100 meter op het menu. Rosius wil met de Belgian Rockets volgend jaar dolgraag naar de Olympische Spelen in Parijs. Vorig jaar werd het Belgisch estafetteteam onder leiding van Rudi Diels zesde op het EK in München.

Elliot Crestan (800 meter) en Elise Vanderelst (800 meter) hebben al olympische ervaring en tekenen op 15 juli ook present op de KBC Nacht. Ook Timothy Herman komt in actie in Heusden-Zolder. Vorige maand verbeterde hij in Nairobi met een sensationele worp van 87m35 het 24 jaar oude Belgische record en verdiende hij een ticket voor het WK van later deze zomer in Boedapest. Voor de olympisch limiet was Herman toen zes weken te vroeg, maar een topworp op de KBC Nacht kan hem wél een olympisch ticket opleveren.

Eén van de internationale sterren op de KBC Nacht 2023 wordt Nina Kennedy. De 26-jarige Australische polsstokspringster brak vorig jaar helemaal door met goud op de Commonwealth Games, brons op het WK en de eindzege in de Diamond League. Ook dit jaar presteert ze uitmuntend. Met 4m77 heeft ze op dit moment de tweede beste sprong van 2023 achter haar naam staan.

Deel dit bericht