KBC Nacht van de Atletiek staat dit jaar in teken van Olympische Spelen

Belga
Belga

Op zaterdag 15 juni is Stadion De Veen in Heusden-Zolder opnieuw het epicentrum van de Belgische atletiek. In de 45ste editie van de KBC Nacht kan je in een gezellige ambiance de nationale toppers, onder wie Rani Rosius, komen aanmoedigen. Olympisch kampioene Jasmine Camacho-Quinn is de grootste internationale ster. De toegang is gratis.

De KBC Nacht van de Atletiek staat dit jaar enkele weken vroeger op de kalender dan gewoonlijk en dat heeft alles te maken met de Olympische Spelen van Parijs deze zomer.

Voor de Belgische atleten is de KBC Nacht de ideale meeting om de olympische vorm aan te scherpen. En voor wie nog geen selectie op zak heeft, biedt de KBC Nacht de ultieme kans om op de valreep alsnog een olympisch ticket uit de brand te slepen.

Rani Rosius wordt één van de absolute blikvangers op de KBC Nacht. De Genkse sprintster kan je in Heusden-Zolder aan het werk zien op de 100 meter. Andere Belgen om naar uit te kijken zijn onder andere Hanne Claes (400 meter horden), Paulien Couckuyt (400 meter), Naomi Van Den Broeck (400 meter), Camille Laus (400 meter), Tibo De Smet (800 meter), Elise Vanderelst (800 meter), Timothy Herman (speerwerpen) en Julien Watrin (110 meter horden).

De Smet en Claes zijn al zeker van een ticket voor Parijs. Ook Naomi Van Den Broeck zal er meer dan waarschijnlijk bij zijn op de Olympische Spelen, want zij was woensdag in de EK-finale van de 4×400 meter de startloopster van de Belgian Cheetahs. Het nationale aflossingsteam pakte brons in Rome en was al langer verzekerd van een olympische selectie.

Jasmine Camacho-Quinn is de grootste internationale blikvanger in Heusden-Zolder. De Puerto Ricaanse kroonde zich op de vorige Olympische Spelen in Tokio tot olympisch kampioene op de 100 meter horden en verdedigt in augustus haar olympische titel in Parijs.

Ook in Heusden-Zolder zal er op 15 juni een aanstekelijke olympische vibe in de lucht hangen. Dankzij de gezellige sfeer in het Stadion De Veen is de KBC Nacht van de Atletiek de ideale uitstap met de familie. De toegang tot het evenement is gratis.

Deel dit bericht