Bolingo aast op meetingrecord 400m tijdens KBC Nacht

BolingoKBCNacht
Cynthia Bolingo bewees de afgelopen weken al dat ze in bloedvorm verkeert. De 28-jarige Belgische recordhoudster hoopt die vorm te verzilveren op de 42ste KBC Nacht in Heusden-Zolder. Bolingo verschijnt zaterdag aan de start van de 400m en heeft haar zinnen gezet op het drie jaar oude meetingrecord van Aminatou Seyni.

Cynthia Bolingo is één van de grote Belgische namen die komende zaterdag voor vuurwerk moet zorgen op de 42ste KBC Nacht in Heusden-Zolder. Bolingo, die de afgelopen weken onder meer het Belgisch record op de 400m verpulverde en zich plaatste voor de Olympische Spelen op de 200m en 400m, heeft goede herinneringen aan de KBC Nacht. Vorig jaar zorgde de Belgian Cheetah voor één van de hoogtepunten van de 41ste editie door haar eigen Belgisch record op de eerder ongewone 300m aan te scherpen. 

 
Zaterdag wil Bolingo een aanval doen op het drie jaar oude meetingrecord van de Nigeriaanse Aminatou Seyni, die in 2018 51″17 liet optekenen. Bolingo kwam dit jaar al drie keer in actie op de baanronde en dook in twee gevallen onder de chrono van Seyni. Met haar BR van 50″75 is ze momenteel de vierde Europese performer van het jaar. Bolingo krijgt met Polina Miller een stevige concurrente aan de start. Miller, die onder een neutrale vlag uitkomt, is de regerende Europese juniorenkampioene én staat één plaatsje lager op de Europese ranglijst met haar PR van 50″87. Manon Depuydt en Margo Van Puyvelde hopen zich te bewijzen op de baanronde om mogelijk nog een plaatsje af te dwingen in het team van de Belgian Cheetahs voor de Olympische Spelen in Tokio.

Deel dit bericht