Reacties van prominenten na 43ste KBC Nacht

ELISEKBC
Géén KBC Nacht zonder Belgische toppers aan de start en dat was ook tijdens editie 43 niet anders. De Belgische smaakmakers die het Atletiekstadion De Veen zaterdagavond in vuur en vlam zetten, laten we hieronder aan het woord.

Tibo De Smet – 1’44″89 op 800m, Trofee Paul Eerdekens

“Ik wist wel dat ik sneller kon dan mijn tijd van vorige week op het BK, maar ik had niet verwacht dat ik er zoveel honderdsten af kon krijgen. Ze hadden op voorhand gezegd dat ze voor een snelle doorkomsttijd liepen, dus ik heb mij in de eerste ronde bewust achterin gehouden. Daardoor had ik op het einde nog overschot.”
“Mijn seizoen was eigenlijk al geslaagd toen ik mij van het EK verzekerde. Dat was voor mij het grote doel. De prestatie van vandaag is een mooie kers op de taart. Nu wordt het volop toewerken naar mijn eerste internationaal kampioenschap bij de senioren. Eerst dus weer even een trainingsblok afwerken. Heel misschien volgt er tussendoor nog een 400m als snelheidsprikkel. Eliott Crestan was altijd een groot voorbeeld van mij. Het zou cool zijn om uiteindelijk sneller dan hem te gaan.”

Kobe Vleminckx – 10″26 op 100m

“Ik loop hier bijna identiek dezelfde tijd als vorige week. Dat is een teken dat ik het kan. Het was een goede race. Via de ranking moet ik mij normaal wel kunnen plaatsen voor het EK in München. Ik ga nu vooral naar dat kampioenschap toewerken en bewust even geen wedstrijden meer voor mijn rekening nemen, op uitzondering dan van één wedstrijd met het team op de 4x100m. Woensdag waren onze wissels nog niet top. Krijgen we dat wel in orde, dan zal onze gemiddelde chrono zakken, waardoor we steviger in die vereiste top 16 belanden voor het EK.”

Ruben Verheyden – 3’35″19 op 1500m, EK-limiet

“Eindelijk. Na verschillende keer 3’37 te lopen wist ik dat het een kwestie van tijd was voordat die uitschieter er zou komen. Maar dat ik mijn recordtijd zo fors zou aanscherpen, had ik nu ook weer niet verwacht. Dit is echt ongelofelijk. De omstandigheden waren perfect, ik kon goed opschuiven… En ik sta gewoon achtste in Europa terwijl ik nog altijd maar 21 jaar ben. Naar deze wedstrijd werk ik al vijf jaar toe.”
“De ranking voor het WK maakte mij de afgelopen weken heel onrustig. Je volgt dat toch regelmatig op. Nu ik de limiet voor het EK beet heb, kan ik in alle rust toewerken naar het kampioenschap. Als het er in de reeksen niet supersnel aan toegaat, kan ik wel meestrijden voor een plaats in de finale. Mijn laatste snelle ronde is op dat vlak zeker een troef. Ik wil echt bewijzen dat ik er thuishoor.

Noor Vidts – 13″33 op 100m horden

“Dit voelde heel goed aan. Ik heb even gesukkeld met een probleem aan de hamstring waardoor ik niet veel op de horden heb getraind. Daardoor ben echt heel blij met deze chrono. Eigenlijk was ik met alles onder de 13″50 tevreden geweest, want ik wist echt niet goed wat te verwachten. Op de horden moet je toch altijd wat in een bepaald ritme komen.”
“Maandag werk ik nog een verspringcompetitie af in Frankrijk en de dag nadien vertrek ik naar het WK. Ik ga vooral proberen genieten van de wedstrijd en mijn best doen. We zien wel wat dat op het einde van de tweedaagse geeft. Op de 800m heb ik de laatste tijd heel hard gewerkt, dus dat zit zeker goed.”

Paulien Couckuyt – 55″45 op 400m horden

“Op zich sta ik hier nu met een goed gevoel. Het was een mooie wedstrijd qua horden, maar in mijn passenritme speelde ik op veilig. Ik heb meerdere keren een pas te veel gezet tussen de horden. Dat gebeurt normaal niet als ik echt doorloop. Ik kwam nochtans naar hier om dat er echt uit te krijgen, maar ik denk dat het mij ontbrak aan overtuigingskracht. Op het WK komt dat wel goed. Daar heb ik alle vertrouwen in. Het voornaamste is dat ik weer het gevoel heb dat ik op het EK in de 54″ kan lopen. Het EK blijft dan ook echt het hoofddoel.”

Elise Vanderelst – 2’01″68 op 800m

“Dit is héél goed voor mijn vertrouwen. Ik kwam naar hier om aan mijn snelheid te schaven, en met die snelheid zit het duidelijk goed. Dat gaat nog van pas komen op het WK, want op zo’n kampioenschap heb je een goed eindschot nodig. Ik heb altijd wel een goed oog gehad op mijn selectie voor het WK, maar toen woensdag het goede nieuws kwam dat ik erbij was, bleef dat toch een hele opluchting. Die ranking blijft toch een apart gegeven. Op het WK droom ik van een finale, maar dat wordt enorm lastig. Eigenlijk mik ik vooral op het EK in augustus, omdat ik voel dat ik daar echt kan scoren.”

Deel dit bericht