Reacties met Belgische smaakmakers na 44ste KBC Nacht

Foto: Golazo
Foto: Golazo

De aanwezige Belgen hielden zich op de 44ste KBC Nacht uitstekend staande tussen het internationale geweld. We laten verschillende van de Belgische smaakmakers dan ook zelf hun verhaal doen. Je leest hun relaas over de wedstrijden hieronder.

Ruben Verheyden – 2e op 1500m in 3’33”77, WK-limiet en Trofee Paul Eerdekens

“Deze middag zat ik met stress. De atleten uit mijn trainingsgroep presteerden onder hun kunnen en spraken over stevige wind. Ik vreesde dat de hoogtestage toch niet het gewenste effect had opgeleverd, ook al voelde ik mij echt goed. Toen ik uit de call room kwam, was de wind bijna volledig gaan liggen. Het had net even geregend en we zaten met minder atleten in de reeks dan verwacht waardoor er veel minder gedrum was. Je voelde ook dat iedereen zin had om te lopen. Betere omstandigheden bestaan niet. De strijd met Jochem (Vermeulen; red) maakte het alleen maar beter. Als er een atleet je passeert die je niet kent, laat je die makkelijker lopen dan wanneer een Belg dat probeert. Ik werd echt gepusht om als eerste Belg te finishen. Dat is gelukt. Mijn ander doel, die WK-limiet is meteen ook binnen. Alle stress valt van mijn schouders. Mijn conditie is beter dan ooit dus hopelijk kan ik deze vorm doortrekken tot op het WK. Wanner ik het Belgisch record verbeter? Op de Memorial Van Damme.”

Cynthia Bolingo – 1e op 400m in 50”89

“Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd. De weersomstandigheden waren verre van ideaal, maar ik duik hij toch alweer onder de 51 seconden. Het enthousiast publiek en de goede concurrentie heeft me echt vooruit gestuwd. Ik hou echt van deze meetings in België. Ze bewijzen keer op keer dat we in eigen land sterke wedstrijden kunnen organiseren met een toffe sfeer. Ik roep alle buitenlandse atleten op om vaker naar België af te zakken. Het is ook leuk dat de andere Belgian Cheetahs het hier zo goed deden. Ze zijn duidelijk in vorm dus ik kijk uit naar het WK in Boedapest.”

Tibo De Smet – 3e op 800m in 1’45”89

“Het wedstrijdverloop was niet helemaal zoals gehoopt. Ik wist dat de haas snel ging vertrekken zodat alles op een lint werd getrokken. Zijn landgenoot in tweede stelling liet jammer genoeg al vroeg een gaatje vallen. Ik heb geprobeerd het dicht te lopen, maar liep daardoor lang in niemandsland. Er zat meer in. Ik hoopte zelfs op de olympische limiet, want de vorm is zeker goed. Mijn volgende wedstrijd wordt normaal het BK.”

Alexander Doom – 1e op 400m in 45”39

“Ik liep dit seizoen een scheur op in de kuit. Het was daardoor lang zoeken naar mijzelf en vertrouwen op de piste. Eindelijk gaan de tijden de goede richting uit. Dat ik deze tijd neerzet in dit weer, stemt mij heel gelukkig. Vorige week voelde ik al dat ik aan het groeien was naar mijn betere vorm. Ik hoopte dan ook vandaag in de buurt te komen van mijn seizoensbeste, maar ik doe een stuk beter en kom op een zucht van mijn PR. Ik ben supertevreden met hoe het nu loopt. Op het BK hoop ik mijn titel te kunnen verdedigen.”

Noor Vidts – 4e op 100m horden in 13”35

“Ik ben heel blij met deze tijd. Ik had het niet verwacht. De iets te stevige rugwind was een pluspunt voor mij. Zo vond ik iets beter mijn ritme, want het was al even geleden dat ik nog eens een 100m horden liep. Door een overbelasting van mijn achillespezen kon ik lang niet hordelopen of springen. Ik moet nog altijd voorzichtig zijn, maar het gaat eindelijk weer de goede richting uit. De pijn is er nog wel. Ik heb er wel genoeg voor getraind om ze weer te kunnen belasten. Als we het goed monitoren kan ik het niet erger maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt met oog op het WK.”

Michael Obasuyi – 3e op 110m horden in 13”72

“Ik heb een heel moeilijk jaar achter de rug en kom van heel ver. De blessures stapelden zich de voorbije maanden op. Sinds begin juni gaat het eindelijk weer de goede richting uit en is het goede gevoel terug. Als je weet dat ik sinds januari maximum tien hordentrainingen gedaan heb waarvan negen in de laatste zes weken… Ik ben dan ook heel tevreden met wat ik vandaag laat zien. Mijn laatste deel was sterk. Nu is het een kwestie van geduld hebben, want er zit nog meer in. Ik ga proberen er nog een mooie zomer van te maken. Het WK wordt jammer genoeg een moeilijk opgave. Via de ranking wordt het onmogelijk om me te plaatsen dus als ik Boedapest wil halen moet het via de rechtstreekse limiet. Op het BK zal ik zeker een mooie tijd lopen. Of het snel genoeg zal zijn voor het WK, kan ik niet voorspellen.”

Elise Vanderelst – 7e op 1500m in 4’07”26

“Samen met mijn trainster hadden we deze wedstrijd aangestipt in de hoop het minima voor het WK te halen. Voor de wedstrijd had ze me aangeraden om intelligent te lopen. De wind zorgde er namelijk voor dat de omstandigheden niet ideaal waren. Toen de groep brak, heb ik hard moeten knokken om niet in de tweede groep verzeild te geraken. Op het einde zag ik verschillende atleten over mij komen. Maar ik voelde me ook niet geweldig. Ik finishte de wedstrijd met enorm veel hoofdpijn. Er volgen nu nog twee kansen om de WK-limiet te lopen. Ik train nu compleet anders dan vorig jaar, dus ik vind het moeilijk om mijn vormpeil in te schatten. Volgens mijn trainster heb ik de limiet in mij en zij heeft de ervaring om dat te kunnen zeggen dus ik heb er vertrouwen in.”

Deel dit bericht