Belgische topatleten verheugen zich op KBC Nacht op 6 september

kbcnacht1308
Goed nieuws voor iedereen die de Belgische atletiek een warm hart toedraagt: er komt dit jaar nog een nieuwe editie van de KBC Nacht! Op zondag 6 september zal de tweede grootste atletiekmeeting van het land Belgiës beste atleten en enkele stevige internationale uitdagers verwelkomen. Wegens de aanhoudende coronapandemie zullen er jammer genoeg geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn in stadion De Veen in Heusden-Zolder.

Aanvankelijk stond de 41ste editie van de KBC Nacht geprogrammeerd op zaterdag 4 juli, maar de coronacrisis maakte het onmogelijk om die dag een groots topsportevenement te laten plaatsvinden. Op zondag 6 september is het wel mogelijk om de KBC Nacht te organiseren, weliswaar zonder publiek. “Veiligheid staat absoluut centraal”, beklemtoont meetingdirecteur Marc Corstjens. “Wij volgen de evolutie rond COVID-19 op de voet op en nemen met onze organisatie nauwgezet de geldende maatregelen van de diverse overheden en de protocols vanuit de atletiekfederatie in acht.”

“Extrasportief wordt het dit jaar dus een bijzondere KBC Nacht, maar op sportief vlak willen we de meeting in zijn originele succesvolle vorm behouden, met een uitgebalanceerd hoofd- en naprogramma en jeugdwedstrijden in het voorprogramma”, geeft Corstjens verder toelichting. “Het hoofdprogramma, dat in de late namiddag en vooravond zal plaatsvinden, wordt traditiegetrouw opgebouwd rond de beste Belgische atleten. Zij zullen zich ook dit jaar kunnen meten met een sterk internationaal deelnemersveld.”

Title sponsor KBC blijft de meeting trouw en de KBC Nacht kan ook rekenen op de volwaardige ondersteuning van Sport Vlaanderen en de gemeente Heusden-Zolder. “Wij zijn blij dat de KBC Nacht volgende maand kan plaatsvinden, ook in dit door de coronacrisis erg moeilijke jaar”, zegt burgemeester Mario Borremans. “De gemeente Heusden-Zolder zal de organisatie van dit traditierijke topsportgebeuren ten volle ondersteunen.”

COUCKUYT: ‘DE KBC NACHT IS EEN KLASSIEKER’

Uiteraard kijken ook de atleten zelf uit naar 6 september. Zij willen na de moeilijke voorbije maanden het beste van zichzelf geven. “De KBC Nacht is een klassieker op de kalender. Ik ben blij dat de meeting dan toch kan doorgaan dit jaar”, zegt Paulien Couckuyt, Europees beloftekampioene op de 400 meter horden. Een zelfde geluid horen we bij Elise Vanderelst. “Ik verheug me er op in Heusden-Zolder te mogen lopen en droom ervan het Belgisch record op de 1500 meter te breken. Dat zou dit bijzondere jaar helemaal onvergetelijk maken!”

Elliot Crestan, twee jaar geleden goed voor brons op de 800 meter op het WK voor junioren, snakt naar competitie. “Ik ben blij met het vooruitzicht. Op stage gaan zat er door de coronacrisis niet in, maar de voorbije weken hebben we het aantal trainingen fors opgeschroefd om in vorm te zijn voor de eerste wedstrijden. Ik hoop een topprestatie te kunnen neerzetten op de KBC Nacht!” Net als Crestan zal ook hordeloper Michael Obasuyi scherp aan de start staan op 6 september. “Ik ben heel hard blijven trainen en hoop in Heusden-Zolder het beste van mezelf te laten zien”, aldus Obasuyi, die op het WK voor junioren in 2018 vierde werd op de 110 meter horden.

Deel dit bericht