Hanne Claes wil topvorm etaleren in 44e KBC Nacht

Belgian Hanne Claes pictured in action during the semi-finals of the women's 400m hurdles race at the European Championships athletics, at Munich 2022, Germany, on Thursday 18 August 2022. The second edition of the European Championships takes place from 11 to 22 August and features nine sports. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE
Belgian Hanne Claes pictured in action during the semi-finals of the women's 400m hurdles race at the European Championships athletics, at Munich 2022, Germany, on Thursday 18 August 2022. The second edition of the European Championships takes place from 11 to 22 August and features nine sports. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Heusden-Zolder maakt zich op voor de 44e KBC Nacht van de Atletiek. Overmorgen, zaterdag 15 juli, zullen in Stadion De Veen bijna 1.000 atleten in actie komen. Hanne Claes wil op de 400 meter haar blakende vorm etaleren, Noor Vidts komt in actie op de 100 meter horden. De Keniaanse 800 meter-loper Ferguson Rotich en de Australische polsstokspringster Nina Kennedy zijn de internationale trekpleisters. Tickets voor deze topatletiekavond zijn online gratis te reserveren.

Hanne Claes mag zich aan een warme ontvangst verwachten. De Leuvense verbeterde begin deze maand in het Zwitserse La-Chaux-de-Fonds het Belgisch record op de 400 meter horden. Met een tijd van 54”33 kwalificeerde ze zich meteen ook voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. In Heusden-Zolder zal de 31-jarige Claes in aanloop naar het WK in Boedapest graag haar topvorm willen bevestigen op de 400 meter. Daarin neemt ze het op tegen Cynthia Bolingo, die woensdag in Luik haar derde beste chrono (50”69) ooit neerzette.

Ook Noor Vidts zakt af naar de KBC Nacht van de Atletiek. De 27-jarige meerkampster begon sterk aan het seizoen met een bronzen medaille op het EK indoor, maar moest daarna door een kuitblessure forfait geven voor de Hypomeeting in Götzis. In Heusen-Zolder zal Vidts in actie komen op de 100 meter horden.

Andere Belgen die in Heusden-Zolder in actie komen: Anne Zagré (100 m horden), Cynthia Bolingo en Naomi Van Den Broeck (400 m), Elise Vanderelst (1500 m), Kobe Vleminckx (100 m), Michael Obasuyi (110 m horden), Christian Iguacel, Alexander Doom en Robin Vanderbemden (400 m), Tibo De Smet en Pieter Sisk (800 m), Ismael Debjani, Jochem Vermeulen, Ruben Verheyden (1500 m), John Heymans (5000 m) en Timothy Herman (speerwerpen).

Bijna 1.000 atleten

Internationaal is het uitkijken naar de prestaties van de Keniaan Ferguson Rotich en de Australische Nina Kennedy. Ferguson veroverde op de Olympische Spelen in Tokio zilver op de 800 meter, een jaar eerder was de Keniaan al goed voor brons op het WK.

Kennedy zette zich vorig jaar helemaal op de kaart als wereldtop in het polsstokspringen. De 26-jarige Australische was in één jaar tijd goed voor goud op de Commonwealth Games, brons op het WK en de eindzege in de Diamond League. Ook de Luxemburgse Patrizia Van der Weken (100 m) en de Australische Bree Masters (100 m) zakken op 15 juli naar Heusden-Zolder af.

Op de KBC Nacht van de Atletiek zal in totaal bijna 1.000 atleten in actie komen. Het hoofdprogramma telt zo’n 200 atleten, in het voor- en naprogramma komen er nog eens 800-tal in actie.

Wie van een topatletiekavond met Belgische en internationale sterren wil komen genieten, kan online gratis een ticket reserveren op www.kbcnacht.be.

Deel dit bericht